BETALINGSOVEREENKOMST ONVERZEKERDE ZORG 2017

Indien de aanmeldklacht buiten de vergoeding valt (basis GGZ en/of gespecialiseerde GGZ) brengen we de zogenaamde onverzekerde zorg bij u in rekening.

Dit tarief wordt ook in rekening gebracht indien u bij uw gemeente (0-18 jaar) / verzekeraar volgens de voorwaarden geen recht meer heeft op vergoeding van de zorg omdat u daar al eerder dit jaar gebruik van heeft gemaakt.

Tot slot kan het ook uw eigen keuze zijn om vergoeding niet bij de gemeente te declareren.

We kennen in dit geval de volgende soorten consulten binnen onze praktijk:

 • Een consult (standaard 45 minuten per sessie, afgerekend per face-to-face bestede tijd)
 • Voor een telefonisch consult wordt standaard een derde sessie in rekening gebracht. Indien langer dan 15 minuten dan wordt doorgerekend per 15 minuten, te weten twee-derde etc..)
 • E-mailconsult (telt als een derde sessie)
 • Onderzoekstarief

Het onverzekerde zorg tarief (code OVP) ligt vast (volgens NZA richtlijn) en bedraagt in 2017 een bedrag € 95,= voor een standaard consult van 45 minuten. Overige tarieven zijn een afgeleide hiervan (als hierboven beschreven).

Er zijn verschillende onderzoektarieven voor ondermeer: Intelligentieonderzoek, neuropsychologisch onderzoek en/of sociaal-emotioneel onderzoek. Dit wordt met u besproken voor zover relevant.

Vanuit onze praktijk sluiten wij een overeenkomst met u door middel van deze samenwerkingsovereenkomst.

Algemene bepalingen

 1. De cliënt of zijn ouder(s)/verzorger(s) blijven te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van de juiste gegevens (zoals woonplaatsbeginsel/ BSN)
  Indien gegevens onjuist zijn, worden afspraken gefactureerd als particulier consult en betaalt u zelf de volledige kosten voor de behandeling aan uw behandelaar/behandelaren (hierna te noemen: de praktijk).
 2. De kosten die door de gemeente (0-18 jaar) worden vergoed, worden direct door de praktijk gedeclareerd bij de gemeente.
 3. Indien de hoofdbehandeling binnen de vergoedingen van de gemeente, maar eventuele bijkomende problematiek niet (denk aan relatieproblemen) dan kunt u hiervoor extra sessies afspreken. Deze worden dan direct aan u gedeclareerd (als hierboven beschreven).

Aanvullende informatie

 • De factuur met betrekking tot de onverzekerde zorg, wordt per maand opgemaakt en aan het einde van iedere maand toegestuurd; de betalingstermijn is 14 dagen.
 • Betaling bij een dergelijke factuur kunt u niet via de gemeente laten lopen.
 • Wij hanteren de betalingsvoorwaarden van MediCas (zie bijgevoegd document). De kosten hiervan zijn 15% van het gefactureerde bedrag met een minimum van €54,00.
 • Voor zowel de Basis GGZ als de Gespecialiseerde GGZ geldt dat wij altijd 50,00 euro bij u in rekening brengen als u een afspraak minder dan 24 uur van te voren afzegt of wanneer u (of uw kind) niet verschijnt op een afspraak (ongeacht de reden).


Wilt u dit formulier vóór de eerste afspraak volledig ingevuld en voor akkoord getekend (online) terugsturen of mailen (als pdf) Klik hier om te downloaden en met pen in te vullen.

Maak svp een kopie van dit formulier voor uw eigen administratie.

Postadres: Leemzeulder 31, 1251 AM Laren (NH)

Wilt u dit formulier vóór de eerste afspraak volledig ingevuld en voor akkoord getekend terugsturen / mailen (als pdf) Maak svp een kopie van dit formulier voor uw eigen administratie
 • Ondertekening

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klik hier om te downloaden en met pen in te vullen.